La nivelul membrelor inferioare exista un sistem venos profund sin sistem venos superficial.

 

Sistemul venos superficial este cauza aparitiei varicelor, pe traseul acestor vene exista din loc in loc (din 3 cm in 3 cmm sau din 5 cm in 5 cm) valve care inlesnesc circulatia sanguina prin aceste vene intr-un singur sens.

 

Atunci cand din diverse motive (cauza ereditara care determina modificari structurale ale colagneului in mediul cald, transformat in solutie semilichidiana) aceste vene sunt dilatate, valvele care la inceput inchdeau bine lumenul in interioarul venei devin incompetente o data cu dilatatia, nemai reusind sa inchida vena, nu mai reusesc sa faca fata presiunii pozitive, deci nu mai opresc sangele si rezulta producerea unui reflux de sange care creste incet in timp si care produce dilatatii segmentare la inceput si apoi pe toata vena respectiva, determinand aparitia varicelor la nivelul membrelor inferioare.

Video tratament varice inestetice

Venele si Sistemul Vascular


Dr. Prala Nicolae - despre vene si sistemul vascular, cum functioneaza si care este rolul sistemului vascular pentru organismul uman, cum interactioneaza acesta cu afectiunile varicoase.

38506 vizualizari

Varicoline Trateaza Vene Inestetice si Varice Medicale


Dr. Prala Nicolae - prezentare Clinica Varicoline, unde si de cand putem trata afectiunile varicoase in Romania si in multe alte tari din intrega lume.

39817 vizualizari

Aparitia Afectiunilor Varicoase


Dr. Prala Nicolae - cum functioneaza sistemul venos si care sunt premisele care duc la aparitia afectiunile varicoase. Cum putem sa evitam aparitia varicelor.

13878 vizualizari

Evolutia Afectiunilor Varicoase


Dr. Prala Nicolae - stadiile de evolutie ale afectiunilor varicoase: prurit, eczema de staza, dermatita, ulcer varicos. Cand trebuie sa ajungem la un control medical de specialitate (flebologic).

14580 vizualizari

Varice | Descriere Afectiuni Varicoase


Dr. Prala Nicolae - descrierea cauzelor care duc la afectiuni varicoase si evolutia varicelor, in cazul lipsei tratamentelor adcvate, spre complicatii mult mai grave care ne afecteaza viata.

19502 vizualizari