Varicele sunt afectiuni care au in spate un teren genetic, adica sunt mostenite.

 

Aceste varice, mai ales cand in familie sunt prezente, fie la tata fie la mama fie la amandoi sau chiar la bunici, trebuie sa stim ca suntem si noi predispusi acestei afectiuni.

 

De aceea varicele care pot parea o afectiune rara este chiar fregventa dar fiind la debut ea nu poate fidepistata.

In concluzie varicele apar cu precadere la cei care au in familie manifestari de acest gen, manifestari care se traduc in termeni medicali prin insuficienta venoasa cronica si care, din experienta noastra s-a constatat ca apare odata cu varsta de 30 de ani si se manifesta la inceput prin usor prurit, o usoara mancarime la nivelul gambelor, care nu ne face sa banuim ca aceasta mancarime poate fi debutul unei isuficiente venoase cronice.

 

Inafara de prurit, mancarimi, pot aparea endeme.

Video Descriere Afectiuni Varicoase

Venele si Sistemul Vascular


Dr. Prala Nicolae - despre vene si sistemul vascular, cum functioneaza si care este rolul sistemului vascular pentru organismul uman, cum interactioneaza acesta cu afectiunile varicoase.

38508 vizualizari

Varicoline Trateaza Vene Inestetice si Varice Medicale


Dr. Prala Nicolae - prezentare Clinica Varicoline, unde si de cand putem trata afectiunile varicoase in Romania si in multe alte tari din intrega lume.

39818 vizualizari

Aparitia Afectiunilor Varicoase


Dr. Prala Nicolae - cum functioneaza sistemul venos si care sunt premisele care duc la aparitia afectiunile varicoase. Cum putem sa evitam aparitia varicelor.

13879 vizualizari

Evolutia Afectiunilor Varicoase


Dr. Prala Nicolae - stadiile de evolutie ale afectiunilor varicoase: prurit, eczema de staza, dermatita, ulcer varicos. Cand trebuie sa ajungem la un control medical de specialitate (flebologic).

14581 vizualizari

Varice | Descriere Afectiuni Varicoase


Dr. Prala Nicolae - descrierea cauzelor care duc la afectiuni varicoase si evolutia varicelor, in cazul lipsei tratamentelor adcvate, spre complicatii mult mai grave care ne afecteaza viata.

19502 vizualizari