Prima manifestare clinica este pruritul. Ulterior apar usoare endeme de clive (sau vesperale) in special spre seara. Aceste endeme se accentueaza si urca dinspre distal, dinspre glezna spre proximal, adica pana la genunchi. Daca nu se ia nici un fel de masura evolutia va continua cu aparitia unor pete rosiatice, dureroase la nivelul gambelor.

Aceste pete care se traduc clinic printr-o roseata la nivelul treimii inferioare a gambei sunt dureroase la palpare, uneori sunt calde, nu au un contur bine definit si capata culoarea rosu-rosu violaceu, in termeni medicali se numeste exema.

Urmatoarea faza in evolutia varicelor este aparitia dermatitei care inseamna schimbarea culorii pielii prin aparitia unor pete maronii. Aceasta faza este deja faza ireversibila pentru ca de cele mai multe ori culoarea pielii va persista chiar daca staza venoasa este tratata.

Video aparitia varicelor

Venele si Sistemul Vascular


Dr. Prala Nicolae - despre vene si sistemul vascular, cum functioneaza si care este rolul sistemului vascular pentru organismul uman, cum interactioneaza acesta cu afectiunile varicoase.

38506 vizualizari

Varicoline Trateaza Vene Inestetice si Varice Medicale


Dr. Prala Nicolae - prezentare Clinica Varicoline, unde si de cand putem trata afectiunile varicoase in Romania si in multe alte tari din intrega lume.

39817 vizualizari

Aparitia Afectiunilor Varicoase


Dr. Prala Nicolae - cum functioneaza sistemul venos si care sunt premisele care duc la aparitia afectiunile varicoase. Cum putem sa evitam aparitia varicelor.

13879 vizualizari

Evolutia Afectiunilor Varicoase


Dr. Prala Nicolae - stadiile de evolutie ale afectiunilor varicoase: prurit, eczema de staza, dermatita, ulcer varicos. Cand trebuie sa ajungem la un control medical de specialitate (flebologic).

14580 vizualizari

Varice | Descriere Afectiuni Varicoase


Dr. Prala Nicolae - descrierea cauzelor care duc la afectiuni varicoase si evolutia varicelor, in cazul lipsei tratamentelor adcvate, spre complicatii mult mai grave care ne afecteaza viata.

19502 vizualizari