Venele fac parte din sistemul nostru vascular, un sistem foarte complex si foarte complicat pentru foarte multi. Sangele circula dinspre periferie spre inima.

Exista mai multe sisteme, inafara de sistemul venos mai exista sistemul arterial si sistemul linfatic care impreuna formeaza sistemul vascular.

Prin vene circula aproximativ doi litrii de sange, de asemena putem sa le consideram un fel de rezervor a intregii cantitati de sange care circula la un momentdat prin organism.

La nivelul venelor membrelor inferioare exista doua sisteme venoase, sistemul venos profund si sistemul venos superficial. Cea mai mare cantitate de sange circula prin sistemul venos profund, aproximativ 70%-80% iar resutl circula prin sistemul venos superficial.

In sistemul venos superficial au loc modificarile care se pot tradue prin aparitia varicelor.

Venele si Sistemul Vascular

Venele si Sistemul Vascular


Dr. Prala Nicolae - despre vene si sistemul vascular, cum functioneaza si care este rolul sistemului vascular pentru organismul uman, cum interactioneaza acesta cu afectiunile varicoase.

38506 vizualizari

Varicoline Trateaza Vene Inestetice si Varice Medicale


Dr. Prala Nicolae - prezentare Clinica Varicoline, unde si de cand putem trata afectiunile varicoase in Romania si in multe alte tari din intrega lume.

39817 vizualizari

Aparitia Afectiunilor Varicoase


Dr. Prala Nicolae - cum functioneaza sistemul venos si care sunt premisele care duc la aparitia afectiunile varicoase. Cum putem sa evitam aparitia varicelor.

13879 vizualizari

Evolutia Afectiunilor Varicoase


Dr. Prala Nicolae - stadiile de evolutie ale afectiunilor varicoase: prurit, eczema de staza, dermatita, ulcer varicos. Cand trebuie sa ajungem la un control medical de specialitate (flebologic).

14581 vizualizari

Varice | Descriere Afectiuni Varicoase


Dr. Prala Nicolae - descrierea cauzelor care duc la afectiuni varicoase si evolutia varicelor, in cazul lipsei tratamentelor adcvate, spre complicatii mult mai grave care ne afecteaza viata.

19502 vizualizari